16/07/2019
   | 
Nalazite se:  novosti

Novosti

KUpis novih članovaarate klub "Champion" je u februaru otvorio svoja vrata novim mališanima. Obzirom da su stvoreni uvjeti da djeca iz porodica koje su silom prilika i tokom migracija zaustavljeni, na svom putu ka krajnjem odredištu, na teritoriju Bosne i Hercegovine za nastavak školovanja odlučili smo se pružiti im priliku da se u tom periodu bave i sportskim aktivnostima.

Naime, u školi karatea u Prvoj osnovnoj školi na Ilidži, treninzima se priključilo oko 15-tak mališana sa bliskog istoka. Njihov osmijeh na licima, potvrdio je da smo im koliko toliko omogućili da se uključe u potpuni proces socijalizacije i navikavanja na novu sredinu boravka.

Naravno, ukoliko se stvore uvjeti, svi polaznici će u redovnim terminima moći pristuiti i ostalim redovnim aktivnostima kluba.

Izuzetno smo ponosni što imamo priliku da pružimo šansu ovoj djeci. Za nas granice ne postoje.

Upis novih članovaKarate klub "Champion" je  od 01. februara 2019. godine otvorio svoja vrata novim mališanima u školi karatea "Champion" koja treninge održava u sportskoj dvorani Devete Osnovne škole u Rakovici. U želji da djeci i omladini omogući treninge karatea sa vršnjacima u najmasovnijem karate klubu u regiji, u toku je realizacija aktivnosti upisa novih članova. Tim povodom, klub je obezbijedio za sve nove polaznike kimono gratis.

"Ukoliko želite da svojim mališanima osigurate zdravo i sigurno odrastanje, onda dio njihovog odrastanja povjerite nama. Karate klub "Champion" je najbolji sportski kolektiv na području Općine Ilidža. Rad sa djecom je povjeren provjerenom i stručnom kadru koji planski i detaljno pristupa radu sa najosjetljivijom populacijom ljudi. Djeca dolaskom na trening karatea će jačati samopouzdanje, samopoštovanje, stvarati sigurnost, fizički ojačati tijelo i unaprijediti pravilan rast i razvoj u toku odrastanja", ističe trener Mensur Agović.

Sve informacije o upisu novih članova možete dobiti kontaktom na broj telefona 060 32 90 558.

Treninzi u Devetoj osnovnoj školi se održavaju ponedjeljkom i petkom od 17:00 sati. Trening traje 90 minuta. Novim polaznicima škole karatea, kimono je obezbijeđen gratis.

TK Open 2018U Tuzli je u subotu, 24. februara održan 19. TK open 2018, a karate klub „Champion“ je nastupao sa 12 takmičara, te osvojivši 3 zlatne medalje, 5 srebrenih i 2 bronzane medalje.

Najzanimljiviji detalji ovogodišnjeg takmičenja, TK Open, svakako su bili mečevi u kategorijama seniora i seniorki, čiji su se pobjednici takmičili u apsolutnoj kategoriji, a organizator je za pobjednike osigurao novčane nagrade.

Anes Čongo, naš takmičar osvojio je 1. mjesto u kategoriji seniora do 84 kg, a zatim i u apsolutnoj kategoriji osvojio je 1. mjesto i novčanu nagradu. Ukupno sa 7 pobjeda je okončao svoj takmičarski dan u Tuzli, sa 23-3 skorom bodova.

Pojedinačne zlatne medalje osvojili su: Anes Bostandžić (kadeti, -63 kg), Anes Čongo (seniori, -84 kg) i Kramar Luka (seniori, +84 kg).

Srebro su osvojili Muhović Nađa (2006, -50 kg), Hamzić Ena (kadetkinje, -47 kg), Žiga Medin (2007, -50 kg), Hamzić Rian (kadeti, -52 kg) i Ramčilović Nermin (seniori, -67 kg).
Bronzane medalje Mešević Nejla (2005, -49 kg) i  Rapa Bakir (2005, -50 kg).

Ostvarenim uspjesima karate klub "Champion" zauzeo je 7. mjesto u generalnom plasmanu.


Karatisti karate kluba"Champion" jučer su na održanom 13. Prvenstvu Federacije Bosne i Hercegovine osvojili drugo mjesto u generalnom plasmanu, a sa najviše osvojenih bodova.

Ipak, prema novi pravilima rangiranja, prvoshodno se gleda broj osvojenih zlatnih medalja, a zatim, preostali parameteri u rangiranju.

Posebno smo ponosni na ostvareni rezultat, jer su naši takmičari nastupali samo u borbama, te se kvalitetno izborili za ovu visoku poziciju na kraju takmičenja.

Zlatnim medaljama počastili su nas Klino Amin u kategoriji dječaci 2004 -50 kg, Anes Bostandžić u kategoriji dječaci 2004 +55 kg, Mešević Nejla u kategoriji djevojčice 2005 -49 kg, Eldin Hajdarpašić i kategoriji seniori -60 kg, Ervin Galić u kategoriji seniori -67 kg, Anes Čongo u kategoriji seniori -84 kg, Edin Sarić u kategoriji seniori +84 kg i muška seniorska ekipa.

Srebrenim medaljama okitli su se Žiga Medin u kategoriji dječaci 2007 -50 kg, Zukić Ajdin u kategoriji dječaci 2006 +52 kg, Fočo Nuh u kategoriji dječaci 2005 +55 kg, Dželilović Farah u kategoriji djevojčice +54 kg, Jusuf Suljić u kategoriji seniori -84 kg i Mirnes Agović u kategoriji seniori -60 kg.

Bronzanim medaljama okitili su se Banda Ali u kategoriji  dječaci 2007 -45 kg, Berin Tarić u kategoriji dječaci 2005 -45 kg, Rapa Bakir u kategoriji dječaci 2005 -50 kg, Kurtović Tarik u kategoriji dječaci 2005 +55 kg, Aldina Kadrić u kategoriji djevojčice 2007 -36 kg, Ajdin Vatrić u kategoriji seniori -84 kg i Ahmed Zukić u kategoriji seniori +84 kg.

Karate klub "Champion" nastavio je nizati vrhunske sportske rezultate, a čini se kako su završili 2016. godinu, nastavili su u 2017. godini.

Član karate kluba "Champion", Meris Muhović, na osnovu sportskih rezultata koje je ostvario u 2017. godini proglašen je najboljim sportistom Kantona Sarajevo za 2017. godinu. Meris Muhović je odličnim nastupom na turniru Svjetske Karate1 Lige u Salzburgu, a gdje je osvojio 2. mjesto, izdvojio se ovim rezultatom ispred svojih konkurenata za ovu prestižnu nagradu.

Ipak, onako kako smo navikli od naših šampiona, nije to bilo jedino priznanje, jer ekipa Karate kluba "Champion" je 2017. godinu okončala izuzetno uspješno, a naročito izdvajamo činjenicu da smo u 2017. godini, 5 put zaredom odbranili titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

"Ovaj rezultat nije plod samo našeg angažmana. Ne bi bio moguć, da nismo imali podršku. Podršku onih institucija koje se brinu o sportu, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Federalno Ministarstvo kulture i sporta, podrška Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, na čelu sa ministrom gospodinom Mirvadom Kurićem.

Ipak, naša lokalna zajednica na čelu sa načelnikom Općine Ilidža, prof. dr. Senaidom Memićem, najveća je naša podrška, te Općinsko vijeće Općine Ilidža na čelu sa predsjedavajućim ovoga vijeća Muhamedom Omerovićem, i zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo, opredijeljenih za sport i kvalitetnu predstavu naših najboljih sportista.

Zaista, u ovaj rezultat naše ekipe i našeg takmičara, mnogo je prijatelja dalo svoj doprinos, ali sigurno je da svi naši partneri, večeras s ponosom mogu osjetiti ugodnost, jer su upravo oni dali bar dio svog doprinosa u ovaj rezultat."


NAJAVA TURNIRA

Ilidža open 2019


Zlatni sponzor


Zlatni sponzor KK Champion - Smart Invest


Zlatni sponzor KK Champion


Sponzor Ilidža open 2018

Turistička zajednica Kantona Sarajevo


Hotel Hollywood

Elit NutritionAgencija nekretninama 001Hotel TermeOnline karate magazin