Karate klub "Champion" nastavio je nizati vrhunske sportske rezultate, a čini se kako su završili 2016. godinu, nastavili su u 2017. godini.

Član karate kluba "Champion", Meris Muhović, na osnovu sportskih rezultata koje je ostvario u 2017. godini proglašen je najboljim sportistom Kantona Sarajevo za 2017. godinu. Meris Muhović je odličnim nastupom na turniru Svjetske Karate1 Lige u Salzburgu, a gdje je osvojio 2. mjesto, izdvojio se ovim rezultatom ispred svojih konkurenata za ovu prestižnu nagradu.

Ipak, onako kako smo navikli od naših šampiona, nije to bilo jedino priznanje, jer ekipa Karate kluba "Champion" je 2017. godinu okončala izuzetno uspješno, a naročito izdvajamo činjenicu da smo u 2017. godini, 5 put zaredom odbranili titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

"Ovaj rezultat nije plod samo našeg angažmana. Ne bi bio moguć, da nismo imali podršku. Podršku onih institucija koje se brinu o sportu, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Federalno Ministarstvo kulture i sporta, podrška Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, na čelu sa ministrom gospodinom Mirvadom Kurićem.

Ipak, naša lokalna zajednica na čelu sa načelnikom Općine Ilidža, prof. dr. Senaidom Memićem, najveća je naša podrška, te Općinsko vijeće Općine Ilidža na čelu sa predsjedavajućim ovoga vijeća Muhamedom Omerovićem, i zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo, opredijeljenih za sport i kvalitetnu predstavu naših najboljih sportista.

Zaista, u ovaj rezultat naše ekipe i našeg takmičara, mnogo je prijatelja dalo svoj doprinos, ali sigurno je da svi naši partneri, večeras s ponosom mogu osjetiti ugodnost, jer su upravo oni dali bar dio svog doprinosa u ovaj rezultat."